Am o boală parodontala?

 

Am o boala parodontala?

Incercam sa va comunicam cateva legaturi dintre viata de zi cu zi si boala parodontala.

Boala parodontala - film explicativ

Ma spal pe dinti de doua ori pe zi, timp de cel puțin două minute

✓ Bine facut, sunteti mai puțin susceptibil de a avea o boala parodontala, dar discutați cu medicul dentist. Aratati medicului dentist modul in care va spalati pe dinti, iar el va poate ajuta sa preveniti bolile parodontale. Curățarea interdentara în fiecare zi dupa periajul de seara este de asemenea importanta.

✗ Sunteti mult mai susceptibil de a dezvolta boli parodontale, deoarece este dificil sa eliminati bacteriile lipicioase (placa), dacă va spalati mai puțin de două ori pe zi. Bacteriile se dezvolta foarte repede! Aratati medicului dentist modul in care va spalati pe dinti, iar el va poate ajuta sa preveniti bolile parodontale.

Curăț interdentar în fiecare zi dupa periajul dentar

✓ Bine facut, este mai putin probabil de a avea o boala parodontala, dar discutați cu medicul dentist. Aratati medicului dentist cum procedati și cereti sfaturi. Periute interdentare mici pot fi mai eficiente decat ata dentara pentru curatarea in anumite spatii intre dinti si protejarea zambetul tau.

✗ Sunteti mult mai susceptibil de a dezvolta boli parodontale, cu cat este mai dificil sa eliminati bacteriile lipicioase (placa) interdentara, singur cu periuta dentara. De fapt, boala parodontala tinde sa se dezvolte interdentar, astfel incat ar putea fi mai greu pentru dumneavoastra sa o observati. Adresați-vă medicului dentist, si el va v-a explica modul eficient si corect de curatare interdentara pentru a preveni bolile parodontale și pentru a-va pastra un zambet sanatos.

Imi sângerează gingiile când folosesc periuta dentara sau ata dentara

✓ Sângerările după periaj sau folosirea atei dentare este adesea un semn al unei boli parodontale, deși mulți oameni cred că au provocat sângerare gingivala datorita periajului mai dur. Aratati medicului dentist cum periati si curatati interdentar, iar medical va v-a ajuta pentru a preveni bolile parodontale.

✗ Vești bune, este putin probabil de a avea o boala parodontala, dar discutați cu medicul dentist pentru a fi sigur. Aratati medicului dentist cum periati si curatati interdentar iar medicul va poate ajuta pentru a preveni bolile parodontale.

Cred că am respirația urât mirositoare

✓ Respiratia urat mirositoare este cel mai adesea provocata de bacteriile din gura si poate fi un semn al unei boli parodontale. Adresați-vă medicul dentist pentru a verifica. Tratamentul medicului dentist poate fi foarte eficient in a scăpa de respirația urât mirositoare și păstrarea zâmbetul sanatos.

✗ Este bine, sunteti mai putin susceptibil de a avea o boala parodontala, dar discutați cu medicul dentist.

Dinții mei si-au schimbat poziția

✓ Bolile parodontale pot duce la pierdere osoasa in jurul dintilor permițându-le să migreze, schimband pozitia. Adresați-vă medicului dentist pentru a va examina gingiile cat mai curand. Tratamentul va poate ajuta la stoparea bolii și la păstrarea zâmbetului dumneavoastra.

✗ Asta e bine, sunteti mai puțin susceptibil de a avea o boala parodontala, dar discutați cu medicul dentist.

Imi pierd dintii

✓ Bolile parodontale pot deteriora osul din jurul dintilor permițându-le să se miste. Adresați-vă medicul dentist pentru a va examina gingiile foarte curând.Tratamentul va poate ajuta la stoparea bolii și la păstrarea zâmbetului dumneavoastra.

✗ Asta e grozav, sunteti mai puțin susceptibil de a avea o boala parodontala, dar discutați cu medicul dentist.

Sunt un fumător

✓ Fumatul crește foarte mult șansa de a dezvolta boli parodontale și nu există nici un nivel sigur de fumat. Discutați cu medicul dentist și cereti sfaturi cu privire la moduri de renuntare a fumatului.

✗ Asta e grozav, sunteti mai puțin susceptibil de a avea o boala parodontala, dar discutați cu medicul dentist.

Bolile parodontale afecteaza foarte multe persoane

✓ Mai mult de jumatate dintre adulti au o anumita forma de boala parodontala și mulți nu realizează. În stadiile incipiente, s-ar putea sa nu observati că ceva nu este in regula la nivel parodontal. Adresați-vă medicului dumneavoastra dentist pentru a verifica sanatatea gingiilor. Tratamentul este de foarte mare succes în păstrarea sanatatii si zambetului dumneavoastra.